Close

Riječi imaju MOĆ

Koja je tvoja omiljena riječ? A koju najviše koristiš? Koja te definira? A koja najbolje opisuje?

Koju najviše koristiš u poslu? A koju u partnerskom odnosu?

Zašto pitam toliko pitanja? Toliko „čudnih“ pitanja?

To je ono što volim i što radim. Pitanja nam daju jasnoću i otvaraju mogućnosti. Svjesnost nam daje priliku izabrati ono što mi stvarno želimo a ne ono što smo naučili iz prošlosti.

Vratimo se našim riječima.

Svakodnevno slušamo i već znamo da smo sami kreatori svega što živimo. Znamo i da puno toga ne želimo ali ipak živimo. Kako to da stvaramo nešto što ne želimo?

Ne bih se puno zadržavala na tome. Ako se vidiš u ovoj misli, pozivam te da se pridružiš odličnom Mastermind treningu „Postaješ ono o čemu razmišljaš“ i sigurna sam da ćeš dobiti odgovor na ovo pitanje. Kao i svi ostali koji su prošli taj trening.

Moja inspiracija ide u smjeru buđenja svjesnosti.

Koja je tvoja omiljena riječ? Moja je „HVALA“. Obožavam tu riječ. Bez obzira da li ju izgovaram djeci, prijateljima, u trenutku kada vidim da je baš ona namjernica koju trenutno kupujem snižena, svojem treneru, dragom zbog nekog prekrasnog trenutka zajedno, prirodi jer je kreirala prekrasan zalazak kojim punim baterije ili sama sebi jer sam zahvalna i ponosna na nešto što sam nadvladala i promijenila. Za mene „HVALA „ nosi sve ono što je često teško opisati i nemoguće prenijeti. Tako je kratka i fantastična riječ. Da, u početku je mojim posebnim osobama čudno kada im svako malo kažem HVALA. Ali ja s time potvrđujem da sam primijetila i da uživam u onome što zajedno u tom trenutku dijelimo. I naravno, dajem uputu „Želim još toga!“. Sve to samo sa izgovaranjem jedne riječi!

Life is simple.

Koju riječ najviše koristiš? Znatiželja je super. Istražimo svoju riječ. Onu koja je naviše prisutna. Moja je, opet HVALA. Iako nekada nije bila. Bez obzira do koje riječi dođeš, kada ju spoznaš i prepoznaš, ako ti se baš ne dopada, možeš je zamijeniti.

Life is simple.

Koja te definira? Mene „OSMIJEH“.

Najljepši ukras kojeg posjedujem. Uveseljava i mene i ostatak svijeta. Iako su postojali trenuci kada sam zaboravila na taj najljepši dio sebe, tražila čime ću definirati svoju“ ljepotu „ izvana, kupovala razno razne dodatke, nakit, odjeću, mjenjala frizure i boje kose… ništa mi nikada nije dalo takvo zadovoljstvo kao moj OSMIJEH. Danas to znam. I potičem, I kod sebe i kod drugih. OSMIJEH pokreće čudo u nama. OSMIJEH motivira i inspirira, podržava, tješi, povezuje.

Bez obzira do koje riječi dođeš, kada ju spoznaš i prepoznaš, ako ti se baš ne dopada, možeš ju zamijeniti.

Life is simple.

Koja te riječ definira?

Mene „JOY“. Da, ova je na engleskom jeziku i znači RADOST. Ponekad razmišljam na engleskom jeziku, neke riječi jednostavno puno bolje „zvuče“ na nekom drugom jeziku. Višejezičnost mi je urođena jer su moji roditelji različitih nacija i s različitih kontinenata. Što mi je definitivno omogućilo drugačiju percepciju još iz ranog djetinjstva. Dakle, JOY. To je moj dugogodišnji nadimak na Internet portalima, riječ koju toliko volim i koju poistovjećujem sa sobom. U najtežim trenucima i situacijama, nikada nisam odustala od radosti prema životu i bivanju i zbilja mogu reći da me ta riječ jako dobro definira. A ti? Koja je tvoja? Sigurno će neka spontano „pasti napamet“.

Koja te riječ najbolje opisuje u poslu? Mene „MOGU“. Ja sam osoba koja vjeruje da je sve moguće. Sve što zamislim mogu i ostvariti. To je moja svjesna odluka. Kada se u poslu nađem u bilo kojoj situaciji, uvijek se prisjetim i pozovem svoju riječ da me podrži – MOGU. Imaš li ti svoju riječ? Ako nemaš, možeš ju izabrati sada. Ljepota života i svjesnosti nalazi se u tome da u svakom trenutku možemo nešto izabrati, promijeniti, testirati, prigrliti. Koja je tvoja riječ koja te definira u poslu?

Koja je tvoja riječ u partnerskom odnosu? Moja je definitivno „HVALA“. Čudne li riječi za partnerski odnos? Misliš? Prošli partnerski odnosi dali su mi iskustvo iz kojeg sam naučila o sebi. O onome što želim i mogu dati u odnosu, o onome što me inspirira i motivira u odnosu. O osobi koja jesam i koja želim biti. O odlikama koje želim njegovati i onima koje želim zaboraviti. I zato jedno veliko HVALA.

Kada postaneš svjesan da te je život povezao s osobom koja je sastavljena i funkcionira „baš po tvojoj mjeri“, da li postoji koja bolja riječ od HVALA? Kada dobiješ dar koji je savršen za tebe, nema druge nego staviti najljepši OSMIJEH i reći HVALA. Za svaki trenutak, svaki dan, svaku priliku guštanja i stvaranja. Stvoreni smo za zajedništvo i najbolji smo u odnosu dvoje koji ne moraju a žele. HVALA ti živote na tome.

Ako se u ovom trenutku iza tvojih riječi ne krije harmonija, lakoća i stvaranje, želim ti reći nešto jako bitno.

“Zajedničkom svjesnošću svakog od nas mijenjamo sebe, stvaramo temelje, gradimo harmoniju, biramo obilje.”

Riječi imaju MOĆ. Riječi stvaraju. Upravo me je svjesnost i posvećenost riječima koje sam koristila navela da neke koje mi se nisu sviđale, koje nisu rezonirale sa mnom -promijenim.

Dovele su me do ovih koje sam danas s tobom podijelila. Unijele su mi kvalitetu i harmoniju u život. Pomogle da moji odnosi postanu laki i radosni.

Ako bih od svih mogućih riječi izabrala samo jednu, bila bi to definitivno HVALA.

Riječi imaju moć.

Otkriti samo jednu riječ kao odgovor na naše pitanje budi u nama kreativan proces razmišljanja i stvaranja. Razvija maštu, jedan od naših mentalnih mišića. I dopušta nam svjestan odabir.

Riječi imaju moć.

Izaberi svoje svjesno.

Yasmina Buweden